Nieuws

Padel

In de ALV van 2021 is besloten om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor padel bij Play Back. Een commissie is daar mee aan de slag gegaan. Maar wat is dat eigenlijk, padel?

Padel lijkt op tennis en squash. Alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren.

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op. Kortom, een leuke inspannende, ontspannende en makkelijke sport!

De commissie onderzoekt of het mogelijk is om extra grond te verwerven om padelbanen te kunnen realiseren. De commissie heeft een plan ingediend bij het project Reserve Leefbaarheid van de gemeente Cuijk. In juli wordt het plan gepresenteerd aan de gemeenteraad en in oktober wordt er door de gemeente besloten hoe de gelden verdeeld worden. Wordt vervolgd!

                                                                            

« Terug

» Nieuws archief